Αγ.Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μία από τις γραφικότερες πόλεις της ανατολικής Κρήτης και πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. Απολαμβάνει στρατηγική θέση στον κόλπο του Μεραμπέλλου και το καλοκαίρι μετατρέπεται σε κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι χτισμένος στη θέση του επινείου της Λατούς, μιας σημαντικής αρχαίας πόλης. Το αρχαίο λιμάνι της ήταν γνωστό με το όνομα «Λατώ προς Καμάρα». Οι δύο πόλεις γνώρισαν ιδιαίτερη ακμή τους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους, είχαν δικό τους νόμισμα και λάτρευαν την θεότητα Ειλειθυία, προστάτιδα των τοκετών.

Ο Άγιος Νικόλαος άρχισε να αναπτύσσεται τουριστικά ήδη από τη δεκαετία του ’60 και έτσι σήμερα είναι ένα κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του «Αγίου» όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την πόλη, είναι η λίμνη Βουλισμένη όπου σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους λουζόταν η Άρτεμη και η Αθηνά, αλλά και τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια που αναπτύσσονται περιμετρικά του μικρού λιμανιού αλλά και στα ανηφορικά δρομάκια της πόλης.

Η πόλη ζει κυρίως από τον τουρισμό, αλλά παρά την τουριστική της ανάπτυξη δεν έχει χάσει τον γραφικό της χαρακτήρα. Κάθε καλοκαίρι το λιμανάκι και η λίμνη, γεμάτα με εστιατόρια, καφέ και εμπορικά καταστήματα, γίνονται αγαπημένο σουλάτσο ντόπιων και επισκεπτών.

Στα ανατολικά της λίμνης, βρίσκεται και ένα άλλο δημοφιλές σημείο του Αγίου Νικολάου, η παραλία Κιτροπλατεία, για βουτιές «εντός» πόλης, κατά μήκος της οποίας υπάρχουν πολλά καλά ουζερί και καφέ με θέα τη θάλασσα.

Loading Maps
Προβολή
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
Που βρίσκομαι Πλήρης οθόνη
There are no available activity for this location, time and/or date you selected.

  Σύνολο: Δεν βρέθηκαν δραστηριότητες.    view all

  Αναζήτηση

  Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνετε? Νέα αναζήτηση

  Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα

   Σύνολο: Δεν βρέθηκαν ακίνητα.    view all

   Αναζήτηση για ακίνητα

   Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνετε? Νέα αναζήτηση